سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یادی از مکتب برتر my scholastic

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت همه برادران و خواهران

 داستان معنوی

شبی، چند نفر دزد به خانه ی مردی ریختند تا اموال او را ببرند. وقتی وارد اتاق شدند؟ زن و شوهر و بچّه شیرخواری، در اتاق خوابیده بودند. دزدها گفتند:« ممکن است بچّه بیدار شود و با گریه اش، پدر و مادرش را بیدار کند.» به همین دلیل بچّه را با گهواره اش بیرون برده و در کوچه گذاشتند. سپس آمدند و مشغول جمع آوری اسباب و اثاثیه ی منزل شدند. وقتی که اسباب و اثاث را از خانه بیرون برده و در کوچه کنار هم قرار دادند، به خانه بازگشتند تا اگر چیزی باقی مانده بود، بردارند. در این موقع، زن از خواب بیدار شد و دید گهواره ی بچّه اش نیست. شوهرش را بیدار کرد. هر دو وحشت زده برخاستند و از اتاق بیرون رفتند. دیدند درِ کوچه باز است. در این موقع دزدها در اتاقِ دیگری بودند. زن و شوهر از خانه خارج شدند، دیدند که گهواره ی بچه و تمام اسباب و اثاثیه ی زندگیشان در کوچه است. همین که آنها از خانه خارج شدند. خانه بر سر دزدها خراب شد، در حالیکه آنها متحیّر بودند که چه کسی، اثاثیه را بیرون گذاشته است. وقتی صبح فرا رسید، عمله آوردند که خِشت و گِل های خانه ی خراب شده را بردارند، جنازه ی دزدها پیدا شد. آنوقت فهمیدند که زندگی و مرگ انسان، دست خداست، و چون هنوز مرگ آن ها فرا نرسیده بود، خداوند بدین ترتیب آن ها را نجات داد. 

نماز از جمله تکلیف هایی است که در همه جاها، مکانها و زمانها باید آن را برپا داشت و اقامه نمود. البته در رابطه با نماز مسایل فراوان و زیادی در دستور شرع مقدس اسلام وجود دارد که فقهای هر عصر با استفاده از منابع قرآنی و روایی اهل بیت عصمت طهارت استنباط و استخراج می نمایند.

یکی از مسائل مربوط به نماز، نماز مسافر است. هر شخص وقتی از وطن خود، یا جایی که قصد ماندن ده روز را نموده ، از محدوده ترخص شرعی آن فاصله بگیرد باید نمازهای چهار رکعتی خود را شکسته بخواند یعنی نصف ( دو رکعت) برگذار کند.

از شرط پنجم نماز مسافر آن که برای کار حرام سفر نکند و اگر برای کار حرامی مانند دزدی سفر کند، باید نماز را تمام بخواند. و همچنین است اگر خود سفر حرام باشد، مثل آن که برای او ضرر داشته باشد، یا زن بدون اجازه شوهر سفری برود که بر او واجب نباشد ولی اگر مثل حج واجب باشد، باید نماز را شکسته بخواند.

سفری که اسباب اذیت پدر و مادر باشد حرام است و انسان باید در آن سفر نماز را تمام بخواند.

اگر برای لهو و خوش گذرانی به شکار رود، نمازش تمام است و چنانچه برای تهیه معاش به شکار رود، نمازش شکسته است و اگر برای کسب و زیاد کردن مال برود، احتیاط واجب آن است که نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند، ولی باید روزه نگیرد[1].




[1] توضیح مسایل 12 مرجع  برابر با نظرات حضرت امام خمینی( رحمه الله علیه) ص 720 الی 727 .